Welkom

Met de knoppen links kunt u verder kennis maken

IYFR (International Yachting Fellow ship of Rotarians) is een “Fellow ship”. Dat betekent dat gezelligheid en elkaar helpen hoog in het vaandel staan.

Internationaal zijn er een groot aantal “vloten” van binnen de IYFR, maar hier focussen wij ons op het Nederlandse deel. Onze “fellow ship” bestaat uit twee vloten een NO en een ZW vloot. Beide vloten hebben ongeveer vijftig leden.

Ieder vloot organiseert eens per jaar een “happening”. In de NO vloot is dat meestal een zeiltocht met bijzondere open boten, een zeiltocht op het IJsselmeer of een ander ludiek watersport gerelateerd idee in de ZW vloot is het eigenlijk altijd de Pinkstertocht.

Daarnaast organiseren NO en ZW en de Bridge (het overkoepelend bestuur) eens per jaar een vergadering met een lezing over een nautisch onderwerp (dit jaar in NO over het bouwen van sloepen, in ZW rol en functie van de politie te water en en bij de laatste Bridge bijeenkomst hebben we genoten van Klaas Jansmaa, die de fijne kneepjes van jet Skûtsjesilen uit de doeken deed).

Een ander groot voordeel is, dat de IOYForians een “goed volk vlag” in het bakboordwant voeren. Niet alleen in Nederland maar over de gehele wereld. U herkent de betere schippers al op afstand en er is dan altijd tijd voor een goed gesprek met de nodige hartelijkheid.

Ten slotte ontvangt u drie maal per jaar de Rotavloot, ons lijfblad, dat de wetenswaardigheden en het reilen en zeilen voor ons allen bijhoudt.

U kunt van al deze mogelijkheden gebruik maken onder twee voorwaarden:
1. U bent (oud) Rotarian
2. U meldt zich aan middels het formulier in de linker kolom of door Hier te klikken
en dat alles van de zeer schappelijke prijs van €50,00 per jaar.